önce bir tane melodi vs. seçin ve hamileyken sürekli aynı melodiyi dinletin. ben hamileyken mozart'ın
bir de önemli olan sürekli aynı şarkıyı/melodiyi dinlemeniz. bakın farklı farklı şeyler dinlemeyin. şöyle dinlendirici etkisi olan bir melodi bulun ve hep aynı melodiyi dinleyin ki bebeğiniz anne karnındayken bu melodiye aşina olsun. bebekler anne karnında yaşamaya alıştıkları için ilk 3 ay doğal olarak dış dünyayı yadırgıyorlar biliyorsunuz. ama anne karnında alışkın olduğu o melodiyi duyduğunda rahatlıyor tabi ki minikler.
diyorum ya bizzat dedim ben bunu. hamileliğim boyunca fırsat bulduğumda uzanıp yukarıda belirttiğim eseri dinledim sürekli. ve artık ben de çok alışmıştım, hamileyken beni de rahatlatıyordu bu eseri dinlemek.
sonra bebişim doğunca ona dinlettim. abartmıyorum daha ilk dinlemesinde, ki 1 haftalıktı, ağlamayı kesmeye başladı. sonra biz de ne zaman ağlasa sakinleştirmek için açtık ve her seferinde dinleyip sakinleşti. daha sonra fark ettik ki bu müziği açtığımızda rahat uykuya dalmaya da başladı. ilk 3 ay, yatağına koyup bu müziği açtığımda rahatça uykuya daldı. şimdi 4.5 aylık oldu, hala daha dinlediğinde rahatladığını gözlemliyorum.
bu yüzden rahatlıkla diyorum anne karnındayken bebeğe müzik dinletmek çok önemli, mutlaka anne karnındayken bebeğinize müzik dinletin :)