o dönem gerçekten çok zor, çift çizgiyi göremedikçe daha da bir stres başlar bu da hamile kalmayı çok zorlaştırır. kendi tecrübelerimi anlatmak istiyorum, burada yazdıklarımın faydası olacaksa ne mutlu bana.
bu arada (bkz: kolay hamile kalmak için en etkili 10 yöntem) başlığına da mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ederim.
ben öncelikle o dönem kahveyi tamamen bırakmıştım. kesinlikle dışarıdan hiçbir şey yeyip içmemeye özen gösterdim bol lifli gıdalarla beslendim. tsh hormonunuza özellikle batırın, mesela biz sağlıklı diye kaya tuzu kullanıyorduk onun içinde iyot olmayınca tsh 'ı olumsuz etkilemiş. normal iyotlu tuz kullanınca düzelmişti. tsh yüksek olunca hamile kalmak çok zorlaşıyor, ya da kalamıyorsunuz.
bir de ben kullandığım günlük ped, ped türevi şeyleri ve tuvalet kağıdını değiştirdim. içinde çok fazla kimyasal olduğunu fark ettim, o beyazlatıcı kimyasallar zamanla hormon düzenini değiştiriyor. tamamen organik, pamuk pedler aldım. masmi ve organyc markalarıydı. beyazlatıcı kullanılmamış tuvalet kağıdı markası buldum, onun markası da focus.
yediklerime içtiklerime çok dikkat ettim, hareket ettim hareketsiz kalmadım, kullandığım ürünlere dikkat ettim, organik içerikli ürünler kullandım. bir de hamile kalma konusuna odaklanmamaya çalıştım. gezdim, tozdum, psikolojimi rahatlattım. ayrıca (bkz: ovulasyon testi) kullandım, yumurtlama tarihlerimi aşağı yukarı hesapladım. yaklaşık 3 ay sonra sonra hamile kaldığımı öğrendim :)
bilemiyorum bunların faydası olmuş mudur lakin siz elinizden geleni yaptığınız için bir rahatlama geliyor ve o rahatlama her şeyin ilacı oluyor, umarım herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır :)